Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ποια η θέση του υπουργού Παιδείας για το θέμα των αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για αποφοίτοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 υπουργειο παιδειαςΟ υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης δήλωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα των αποφοίτων να επιλέξουν μεταξύ του καταργούμενου και του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016. 

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις μόνο με το καταργούμενο σύστημα.

Επιπλέον, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι το ποσοστό του αριθμού εισακτέων που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 διαγωνιζόμενοι με το καταργούμενο σύστημα θα γνωστοποιηθεί μετά τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων που θα γίνουν κατά το μήνα Φεβρουάριο όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Επιτέλους...ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Το θέμα όμως είναι να την δούμε εμπράκτως αυτή την περιβόητη νομοθετική ρύθμιση. Αλλιώς ό,τι και να πεί ακόμα και ο Υπουργός, δεν μπορεί να γίνει πιστευτό δυστυχώς. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε, πολλά συμβαίνουν...Πάντως εύχομαι ειλικρινά όντως να υπάρξει πρόοδος επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν και άλλα πολλά θέματα που αφορούν ακόμα και τους φετινούς μαθητές της Γ' Λυκείου, αλλά και το αν θα ισχύσει το 10% για τους αποφοίτους 2015 ή και του 2014 (60-40 αντίστοιχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αλλα δεν ψηφιστηκε ακομα ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι όμως οι απόφοιτοι για να αποφασίσουν με ποιο σύστημα θα συμμετέχουν στις εξετάσεις πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν τα ποσοστά που δίνουν όχι πρώτα οι αιτήσεις και μετά τα ποσοστά!!! Ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό 10% 30% αποφασιστεί το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ολοκληρωμένη λύση πρέπει να ανακοινωσουν πρώτα τα ποσοστά του περσινού συστήματος και του φετινου και ύστερα οι απόφοιτοι να αποφασίσουν τι θα επιλεξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή