Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 - Φυσική Κατεύθυνσης - Θέματα, προτεινόμενες απαντήσεις και σχόλια



ΣΧΟΛΙΑ

- Σχολιασμός θεμάτων από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ)

- Σχολιασμός θεμάτων από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΕΕΦ σχετικά με τα σημερινά θέματα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Δείτε τι αναφέρει:

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφή και πολύ απαιτητικά. Ένας υποψήφιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως έπρεπε να έχει κατανοήσει τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής.

Το Θέμα Γ ήταν σαφώς διατυπωμένο. Παρ’ όλα αυτά το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή του καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων. Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.

Το Θέμα Δ ήταν αρκετά απαιτητικό, έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής και κατανόηση της διάταξης του προβλήματος.

Τα θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών.

http://panelladikes24.blogspot.gr


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


73 σχόλια:

  1. και εγω 5 με 6 εγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ti sxoli theleis file mou

      Διαγραφή
    2. Αστυνομία (2η φορά δίνω) πέρσι έβγαλα 15827 (83 μόρια κάτω από τη βάση) ... Τώρα με Τρίτη αοθ 19-20 γύρω στα 16800.... Αξιωματικών δύσκολα...

      Διαγραφή
  3. file jim poso vlepeis vash astunomias fetos gia pes m ligo??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύετε θα ανέβει απο την περσινη βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα τι λες ρε φίλος... Πιο πάνω από τη περσινή τη βάση οχι μόνο δε θα ανεβεί φέτος ... ΠΟΤΕ δε θα ανεβεί... Όσα χρόνια και να συνεχιστούν οι Πανελλαδικές... Χαχαχα

      Διαγραφή
    2. παντα ετσι ηταν 1 ανεβαινε η βαση 1 κατεβαινε..συνεχεια το ιδιο..

      Διαγραφή
    3. Φίλε μάλλον δε κατάλαβες τι είπα... Πέρσι και φέτος πήραν το μικρότερο αριθμό που θα πάρουν ποτέ... Τα θέματα ήταν τα πιο γελοία τα τελευταία χρόνια εξου και η βάση...άρα δεν γίνεται να ανέβουν πιο πάνω ... Εκτός και αν πάρουν 10 άτομα .... (Για την αστυνομία μιλάω πάντα)

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως δν πιστεύω ότι θα πέσει η βαση στα ίδια θα μείνει! Εγώ με 19 αοθ πιστεύω Γύρω στα 16000! Πάλι θα την χασω για λίγο Μ φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο εμεις που συζηταμε εδω για την αστυνομια ειμαστε καμια 100σταρια..και εγω πιστευω οτι θα μεινει στο ιδιο ή καμια μικρη ανοδο..

      Διαγραφή
    2. Να μείνει στα ίδια γιατί ;;; Σου φάνηκαν τα φετινά ΜΓ ίδια με τα περσινά του περνά περνά η μέλισσα !;;; ή μήπως τα ΜΚ ήταν ίδια με τα περσινά.... ή μήπως η φυσική;;; Καλά δουλευομαστε;

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τον jim

      Διαγραφή
  6. Άμα γίνει άνοδος πες μου το όνομα σου και θα σε στείλω 100€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η θεωρητική πάλι δεν έγραψε αρχαία και λογικά θα δυσκολεύτηκε και ΜΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim καταρχάς είμαι μέλος στην ομάδα στο φβ( χρηστος χουγιας) Κοίτα μκ και φκ ασε καλύτερα φέτος εέγινε.Χαμός! Απλά.μαθήματικα γενικης άκουσα από την μία πολλοί δν έγραψαν από την άλλη βάτα ήταν! Προφανώς κι εσύ κι εγώ που δίνουμε δεύτερη φορά μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα πράγματα απλά.πιστεύω ότι θα μείνει ίδια Γτ οι πολλοί πχ σαν εσένα π έχουν αρκετά.μόρια.και ξέρω ότι την γουστάρεις την σχολή και είναι και.κάτι άλλοι @@@ που βγάζουν πολλά και λόγο χρηματικης αποκατάστασης την επιλέγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συμφωνώ... Αλλά δεν λέω ότι τα ΜΓ ήταν δύσκολα .... Ήταν ΠΙΟ δύσκολα από πέρσι... ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι ήταν δύσκολα ... ΓΕΛΟΙΑ ήταν!!! Το θέμα όμως δεν ειναι τι ειναι τα θέματα γενικά αλλά τι ειναι σε σχέση με πέρσι αφού αναφερόμαστε στη περσινή βάση... Επίσης που στηρίζεις το ότι θα μείνει στα ίδια ;;; Ότι υπάρχουν πολλοί με πολλά μόρια όπως εγώ;;;; Εεεε αυτο ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ γιαυτο ειναι και εκεί που είναι η βάση... Και πέρσι ο τελευταίος στην αξιωματικών ήταν 18300 που σημαίνει ότι από εκεί και κάτω ήταν αστυφυλάκων.... 18,18,5 ,17 ,17,5 ,16,5 κλπ.... Ειναι 2000 μόρια και βάλε ... Εκεί μέσα χωράνε 250 άτομα ... Λογικό να υπάρχουν και κάποιοι με πολλά μόρια ... Επίσης πως γίνεται να μείνουν στα ίδια μόρια όταν ΜΚ και ΦΚ ήταν φανερά πιο δύσκολα ... Κανείς λάθος ! ΔΕΝ πατωσαν όλοι... Εγώ ΦΚ έγραψα γύρω στο 13+ και ΜΚ12+ ... Αλλά πατωσα ΜΓ με 15 .... Άκου που σου λέω... Οποίον και να ρωτήσω ... Οποία πέτρα και να συκωσω θα βρω κάποιον που να λέει ότι θα πέσουν... Και οι καθηγητές μου και αυτοί που βγαίνουν στη TV ΟΛΟΙ ένας προς έναν λένε ότι ήταν φανερά πιο δύσκολα ... Και καταστράφηκε κόσμος...
      Υ.Γ και οι δυο θα περάσουμε γιατί το θελουμε και το παλέψαμε :)

      Διαγραφή
  9. Πιστεύω έστω ονομαστικά να κατάλαβες ποιος είμαι! Φιλαράκι μακάρι να περάσουμε κι οι 2 Γτ πέρα από το ότι παλεψαμε το.γουστάρουμε και είναι βασικό αυτό! Εγώ μόνο σαν τριτεκνος αν μπω μακάρι!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στη χειροτερη θα μεινουν στις περσινες βασεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη χειρότερη ναι ... Γι αυτο εγώ είπα οποίος περνάει τη περσινή βάση έχει περάσει...

      Διαγραφή
  11. dld re mages ama vgalw 15 dn exw elpida?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι μαθητής Γ Λυκείου. Τα θέματα της φυσικής ήταν απαίσια. Το Γ4 δεν εξετάζει καμία φυσική γνώση κατά συνέπεια ήταν πολύ άστοχο. To B3 θα μπορούσε να λυθεί με ένα διαφορετικό τρόπο που είναι ο ακόλουθος: Η iii) αποκλείεται λόγω διαστάσεων. Εάν ίσχυε η ii), αυτό θα μας έλεγε ότι και στην περίπτωση A = 0, όπου δηλαδή τα δύο σώματα δεν ταλαντώνονται καθόλου και απλώς ακουμπάνε, δεν ακουμπάνε! Παράλογο, άρα αποκλείεται και η ii). Σωστή είναι, επομένως, η i). — Πώς θα βαθμολογούσαν οι διορθωτές αυτήν τη λύση, που είναι απόλυτα σωστή αλλά δεν έχει κανέναν υπολογισμό; Τα θέματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα σε επίπεδο πρώτου έτους πανεπιστημίου όπως αναφέρει και η ΕΕΦ. Θα ήθελα να ξέρω αν η επιτροπή των θεμάτων θα μπορούσε να τα λύσει σωστά σε 3 ώρες γιατί όπως αναφέρει η ΕΕΦ κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Κλείνοντας συμπεραίνουμε ότι η Ελλάδα με το τρόπο της αφήνει τα δυνατά μυαλά να στραφούν στο εξωτερικό για σπουδές - εργασία, με αποτέλεσμα να τα χαίρονται οι ξένοι. Θα πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή στα θέματα της παιδείας όπως για παράδειγμα στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση είμαστε εμείς για αυτό αντιδράστε όσο είναι νωρίς. ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα σας.δηλαδη εγω που εγραψα ΜΚ και ΦΚ κοντα στο 6 και ΜΓ κοντα στο 12 δεν υπαρχει καποια πιθανοτητα να περασω παρολο που ειμαι και πολυτεκνος στην αστυφυλακων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. me tpt file dn thelw na se stanaxwrisw ligo kaluteros apo esena eimai kai egw ala eitheles toulaxiston 10 9 16 gia eisai mesa sto kolpo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανάλογα,πως έγραψες και στα άλλα...και εγώ 5,7 σε φυσική και μαθηματικά,13 στα γενικής...αοδε 20 αεππ 16 έκθεση πάνω από 14 και λογικά 20 άοθ....με αυτά εγώ στο 5ο βγάζω γύρω στο 14500...ελπίζω να την πιάσω την αστυφυλακων...(είμαι πολυτελείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο πιστεύετε ότι θα πάει ρε μάγκες? Θα τις περάσει τις 16.000?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. kala esu pou les panw apo 14 ekthesh kai 20 aoth krata mikro kalathi gt ama skasei 12 kai 17 aoth exeis pesei sto 13600-13800

      Διαγραφή
    2. Κοίταξε να δεις είναι η δεύτερη φορά που δίνω και ξέρω τι λέω...τόσο έγραψα και πέρυσι....βέβαια θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει,δεν παίρνω τίποτα δεδομένο...αλλά το 17 με το 20 στην δοιηκηση δεν έχει καμία σχέση..!!στην έκθεση δεν είναι σίγουρο τίποτα,αλλά άοθ με καμια κυβέρνηση!!

      Διαγραφή
    3. Ο αοθ ειναι εύκολος... Και εγώ 19,7 έγραψα πέρσι... Αν διάβασε θεωρία γράφει 20 ... Αν γίνει τίποτα κοσμοϊστορικό και πεσει αυτός και εγώ στο 17 τότε εσείς θα έχετε πεσει στο 14 ... Άρα πάλι δεν έχει σημασία ...

      Διαγραφή
    4. Σε βρίσκω απόλυτα σωστό,καλή επιτυχία σε όλους!!

      Διαγραφή
    5. parta asxete pou tha pesw sto 14 epeidh egrapses esu 17 asxete akou ti eipe

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Άστο Jim δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη...και στο κάτω κάτω μακάρι να περάσουμε όλοι...δεν καταλαβαίνω τον λόγο να θέλει ένας το κακό του άλλου..!!

      Διαγραφή
  18. Απο τι στιγμη ρε φιλε που εγραψαν χειροτερα κατα πολυ σε σχεση με την προηγουμενη χρονια που στηριζεις το 16-16200????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ότι δίνει πρώτη φορά και δε ξέρει που πανε τα 4... Ούτε τη βάση τη περσινή δε ξέρει...

      Διαγραφή
  19. χαχαχαχαχα ενταξει αλλα δεν φταινε οι αλλοι που αποθαρρυνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. egw pisteuw an pesoun duskola ti trith vash 15 100 thumithite me.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγώ ρε μάγκες θεωρώ ότι τις 16κ δεν τις περνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Re pedia Apo poy Ki ws poy na anevei i basi??? Boreite na peite logous??
    p.x 1 ,2 ,3....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυξημενη ζητηση..βλεπεις ποσα ατομα συζηταμε εδω για την αστυφυλακων...

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα φίλε η λογική σου έχει πολύ πλάκα !!! Φαίνεται ότι δίνεις 1η φορά ... Πέρσι πάλι εδώ ήμασταν και ασε με να ξέρω κάτι παραπάνω...
      Πέρσι εδώ στα σχόλια ήμασταν περισσότεροι και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε τις σχολές ... Κάθε δημοσίευση της σελίδας είχε 200+ σχόλια... Και μου λες τώρα εσύ ότι έχει πολλά άτομα ;;; Πέρσι ήμασταν τόσοι πολλοί που φτιάξαμε και σελίδα στο φβ... Υπάρχει ακόμα και ενημερώνουμε τα παιδιά και συζητάμε πως γράφει ο καθένας... Επίσης να σε ενημερώσω ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των αιτησεων ειναι ίδιος ... 2000 άτομα περίπου... Και τελικά μπαίνουν οι 250 ... Αυτο ίσχυε και πέρσι... Δεν ειναι κάτι καινούργιο ... Οι αιτήσεις και φέτος θα ειναι ίδιες ... Το ότι βλέπεις εδώ 10 άτομα να σχολιάζουν (μη σου πω και λιγότερα) δε σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα... Ειναι απόλυτος λογικό ορισμένοι να μπαίνουν και να παρακολουθούν τις εξελίξεις... Αυτο δε σημαίνει και αυτομάτως αυξημένη ζήτηση... Μη τρελαθούμε κιόλας ... Και αν θες μια πρόβλεψη η βάση θα ειναι κάτω από την περσινή... Αν θες με ακούς αν οχι ... Όπως και να έχει ο καθένας παει να γράψει 20 ... Στο τέλος θα γίνει η σούμα!!!

      Διαγραφή
  23. με 20 αοθ φτανω 16900...1000 μορια πανω απο την περσινη βαση...για αστυφυλακων ειμαι σιγουρα μεσα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για την αξιωματικων τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Άστρο καλύτερα ... Πολλά κωλόπαιδα μαζεμένα βλέπω εδώ μέσα ... Εκεί είμαστε αγαπημένοι... Μπορεί να ανταγωνιζομαστε για μια θέση αλλά ο ένας θέλει το καλό του αλλού ... Και θέλει ο άλλος να περάσει... Εδώ μέσα ειναι ο θάνατος σου η ζωή μου! Ουστ!

      Διαγραφή
  26. ακριβως οπως το λες....ολοι οι εμπειρογνωμονες εδω μεσα εβγαλαν εναν χαμο χωρις καν να εχουν βγει ουτε οι βαθμοι ουτε τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ela jimakos mi les polla volepsakia molis pareis xabari oti ta mat einai modromos logw ths megalhs eleipshs tote na se doume poso to goustares dithen kai htan to oneiro..mi korodeuomaste oloi gia ta leuta pame kai gia to araliki mono pou mono aralikia dn tha einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτο εύχομαι ΠΟΤΕ να μη μπεις στο σώμα ... Κάτι άτομα σαν εσένα το έχουν καταστρέψει ... Πανε κανε και πιάτσα ... Και εκεί έχει χρήμα και αραλίκι ... ΜΟΝΟ που διαβάζω τη λογική σου ντρέπομαι ΕΓΩ για σένα ... Φαντάσου... Αιντα γεια τωρα ...

      Διαγραφή
    2. tha se stenaxwrisw gt me auta pou exw grapsei kai 13 na praspw aurio eimai sto 17 opote klapse..

      Διαγραφή
    3. Δλδ με 20 ΑΟΘ μπαίνεις αξιωματικων... Χαχαχαχα καλά και μετά ξύπνησες

      Διαγραφή
  28. 20 egrapsa nai kai tha me exeis mia zwh apo panw sou tha se dialuswwww...palio giota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πως κανετε ετσι ρε μ******ς...ετσι θα γινετε συναδελφοι? σταματηστε να ασχολειστε με πιπες και ελατε να κανουμε καμια προβλεψη για βασεις κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. klapste vlakes koitaxte na piasete kamia astufulakwn matatzides ths kakias wras tha sas stelnw xairetismata apo to grafiaki m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα θέματα δεν ήταν απολύτως σαφή , αφού στο Δ3 έλεγε ότι η σφαίρα εκτοξεύεται οριζόντια, χωρίς να διευκρινίζεται ότι έχει και αρχική γωνιακή ταχύτητα ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα κυλίεται εξ' αρχής χωρίς ολίσθηση. Αυτό παραπλάνησε τους μαθητές στην εφαρμογή της ΑΔΕ , όπως διαπίστωσα διορθώνοντας αρκετά γραπτά στο βαθμολογικό κέντρο. Η σφαίρα θα μπορούσε αρχικά να κυλίεται με ολίσθηση, και λόγω της τριβής ολίσθησης κάποια στιγμή η Ucm να γίνει ίση με τη Uγρ λόγω στροφικής κίνησης. Πιστεύω πως έπρεπε να δοθεί διευκρίνιση στους εξεταζόμενους, αφού σε αυτήν την περίπτωση που προανέφερα η κύλιση χωρίς ολίσθηση ξεκινά σε κάποιο σημείο της διαδρομής (όχι από την αρχή), και μάλιστα έως τη θέση αυτή η τριβή ολίσθησης έχει μετατρέψει μέσω του έργου της ένα ποσό μηχανικής ενέργειας σε θερμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή