Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κουράκης: Το νέο σύστημα θα ισχύσει για δύο χρόνια

kourakis headΟ Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 9,89 για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόνισε τα εξής:

Το νέο σύστημα που θα εφαρμοσθεί την επόμενη σχολική χρονιά και θα αφορά τις μαθήτριες και τους μαθητές που φοιτούν φέτος στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, θα είναι μεταβατικό και θα ισχύσει για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η φιλοσοφία των παρεμβάσεων στο σύστημα εισαγωγής ήταν να διευρυνθούν οι επιλογές των παιδιών. Μέχρι σήμερα οι μαθήτριες και οι μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν σχολές από μόνο ένα επιστημονικό πεδίο, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά με υψηλή βαθμολογία να μένουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επομένως, οφείλαμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία με την επιλογή ενός πέμπτου μαθήματος το οποίο «ανοίγει» ακόμα ένα επιστημονικό πεδίο – και μάλιστα, χωρίς να αιφνιδιάζονται τα παιδιά, καθώς όσα θέλουν μπορούν να δώσουν μόνο τα τέσσερα μαθήματα. Επιπλέον, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δεν θα στερούνται πλέον τους μαθητές και τις μαθήτριες με υψηλή βαθμολογία.

Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να επεξεργαστεί το επόμενο διάστημα -και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- προτάσεις προκειμένου να υπάρξει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα σύστημα το οποίο θα προσεγγίζει τις εξής αντιλήψεις: πρώτον, να μπορεί να αυτονομηθεί ο ρόλος του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεύτερον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των παιδιών στη μόρφωση και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επομένως, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει μία γενική αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού τοπίου, που θα ξεκινά από την προσχολική αγωγή και θα φτάνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. ειμαι μαθητρια β λυκειου πηγα θεωρητικη κατευθυνση προετοιμαστηκα στα μαθηματικα γενικης γ λυκειου και στο αοθ . Τη Μεγαλη Δευτερα μια και ηταν Μεγαλη Εβδομαδα η κυβερνηση αποφασισε οτι επρεπε και εγω να μπω στο κλιμα των ημερων ανακοινωνοντας το νεο συστημα εισαγωγης οτι θα δωσω μαθηματικα κατευθυνσης και πληροφορικη για να την εισαγωγη μου στο οικονομικο Αισθανθηκα τοσο χαλια αρχισα να κλαιω και να ρωταω γιατι γιατι γιατι πως θα ανταγωνιστω τους συμμαθητες μου που πηγαν θετικη τι θα κανω θα παω θεωρητικη χωρις αντιστοιχη προετοιμασια στα αρχαια,Τι θα κανω ???αρχισε τη Μεγαλη Εβδομαδα ο δικος μου γολγοθας Δεν κοιμηθηκα δεν ξερω τι να κανω Αληθεια το υπουργειο ξερει τι περναμε εμεις οι μαθητες που μια ζωη σε ολη τη διαρκεια των σχολικων μας χρονων αγωνιζομαστε με απωτερο σκοπο την εισαγωγη μας στη τριτοβαθμια εκπαιδευση Απευθυνω στο υπουργειο ενα τεραστιο ΓΙΑΤΙ και περιμενω να μου απαντησει η κυβερνηση γιατι εμενα την δεκαεπταχρονη μαθητρια με αιφνιδιασε χωρις να φταιω σε τιποτα///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουρακη την βιολογια σου μονο με την γυμναστικη δεν την συνδυασες για εισαγωγη στα ΑΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι μαθήτρια Β λυκείου ΕΠΑΛ στον τομέα Φυσικοθεραπευτών. Του χρόνου 2016- 2017 θα έχω δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ με το ποσοστό 1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή