Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μπαλτάς: Δεν μεταφέρονται τα τμήματα του Αγρινίου στην Πάτρα

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιο πανεπιστημιοΟ βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και την ενδεχόμενη μεταφορά τους στην Πάτρα.

Ο κ. Μπαλτάς με έγγραφη απάντησή του τονίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το ΠΔ 97/2013 ορίστηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και ενός μη λειτουργούντος Τμήματός του.

Με το ως άνω διάταγμα ορίστηκε ότι τα τρία εναπομείναντα Τμήματα του καταργηθέντος ιδρύματος, δηλαδή το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στην Πολυτεχνική Σχολή αντίστοιχα, με έδρα την Πάτρα, παραμένοντας ωστόσο στην πόλη του Αγρινίου.

Τα παραπάνω τμήματα λειτουργούν εφεξής ως τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ δεν έχει υποβληθεί στο ΥΠΟΠΑΙΘ αίτημα για τη μεταφορά των εν λόγω τμημάτων σε άλλη πόλη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου