Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επιστολές για να μπορούν οι δυσλεκτικοί να συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών

Αποτέλεσμα εικόνας για στρατιωτικες σχολεςΣύμφωνα με το άρθρο 189 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄) αλλά και εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις υγειονοµικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ Α΄ 17/2014).

Το συγκεκριμένο Π.Δ. εφαρμόζεται για πρώτη φορά και υπάρχουν διαφορές σε σχέση με αυτά που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια (Π.Δ. 133/2002 - ΦΕΚ A΄ 109/2002).

Η σημαντικότερη αλλαγή που επηρεάζει πάρα πολλούς υποψήφιους, είναι ο αποκλεισμός υποψηφίων με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από τις διαδικασίες εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές καθώς αυτές εντάσσονται στα ψυχικά νοσήματα.

Το panelladikes24 είχε αναδείξει το θέμα και την προηγούμενη χρονιά όπου τελικά με τροπολογία που ψηφίστηκε δεν εφαρμόστηκε το Π.Δ. 11/2014 για τις περυσινές εξετάσεις, αλλά και φέτος με σχετική ανάρτηση που αναρτήθηκε στις 16/11/2014 στην οποία τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο Π.Δ. είναι πολύ πιθανόν να ισχύσει και για τις διαδικασίες εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές αφού αυτές γίνονται σύμφωνα με τα όσα ισχύουν και για το Στρατό.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία συλλόγων γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες με επιστολές προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Παιδείας θέτει και πάλι το θέμα επί των αρχών με σκοπό να αλλάξει την κατάσταση και να μην χαρακτηρίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες ως ψυχικά νοσήματα αλλά και οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι τελικά να μπορέσουν να συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ Α΄ 17/2014)

Οι δυσλεκτικοί εκτός Στρατιωτικών Σχολών - Τι θα γίνει με τις Αστυνομικές Σχολές;

Δείτε τις επιστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1          ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ          ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2


panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



10 σχόλια:

  1. oxi oi duslektoi na apoklistoun mono s thn elada ginontai auta telos apo ta liga kala p ekane h nd dn katalava edw kovoun gia asumantous logous dn tha kopsoun gia dusleksia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κριτήρια εισαγωγής στο εξωτερικό διαφέρουν και σε πολλά άλλα σημαντικότερα ζητήματα.Δεν βλέπουμε να δείχνετε την ίδια ευαοσθησία και δεν πείθετε ότι θέλετε να βελτιωθεί το σύστημα επιλογής, αλλά να γίνετε δεκτοί.Δεν είναι μόνο η δυσλεξία το πρόβλημα.Κατά την άποψή μου πρέπει τα παιδιά με δυσλεξία να συμμετέχουν κανονικά ,αφού πρώτα κριθούν δυσλεκτικοί από ΑΣΥΕ, γιατί ο αριθμός "δυσλεκτικών" υποψηφίων πανελλαδικών χρόνο με το χρόνο αυξάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oxi file na apokleistoun dn ftanoun oi theseis gia olous parto xabari ante mi klete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποία η διαφορά από άμα μπεις εσύ και από το να μπει ένα δυσκλεκτικος ?

      Διαγραφή
    2. Η διαφορα ειναι οτι ο δυσλεκτικος θα δωσει προφορικες εξετασεις (οι οποιες ειναι γελοιες) και θα φάει τη θέση καποιου που διαβασε ολη τη χρονια!
      Αν ειναι να συμμετέχουν οι δυσλεκτικοι αλλα να ανταγωνιζονται τους ομοιους τους για 20-30 επιπλεον θεσεις!
      ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΓΡΑΠΤΟΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ "ΓΡΑΠΤΟΥΣ"

      Διαγραφή
  4. Η τεκμηρίωση που χρησιμοποιούν δεν είναι αληθής:
    Στη σελίδα 47 του κανονισμού των Ε.Δ. των ΗΠΑ αναφέρεται σαφώς η δυσλεξία ως αιτία αποκλεισμού - http://www.dtic.mil/whs/directives/corres/pdf/613003p.pdf .
    Επίσης τα τεστ εισόδου στις στρατιωτικές σχολές των ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώριο εισαγωγής σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες - συν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες ειδικής μεταχείρισης κατά την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi pesta oxi re provlimatika ama einai na dwsei 50 theseis kai gia duslektous to ksanalew dn ftanoun oi theseis gia olous parte to xabari h xwra paei gia founto h astunomia exei megalo provlhma kai oi proslhpseis einai midenikes tha asxoloumaste twra me tous duslektous telos APOKLEISMOS ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. na se kala toulaxiston egw exw to dikaiwma na sumetexw xaxaaxxaaxxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή