Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Εντός των ημερών η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ 2015-2016 - Θα έχει σχέση και με το σχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών;

Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμος εισακτεων 2015Στο δρόμο προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015, ένα σημαντικό θέμα που αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας είναι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε ότι ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών σε συνεργασία και με τους πρυτάνεις ενώ σε άλλη πως θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα θέματα του αριθμού εισακτέων και των μετεγγραφών φοιτητών.

Τι θα γίνει τελικά;

Δύο μήνες νωρίτερα είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων και των μετεγγραφών θα καθορίζεται από κοινή απόφαση της ΑΔΙΠ, του ΥΠΑΙΘ και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

- Τελικά, η νέα ηγεσία θα τηρήσει την συμφωνία ή θα την μεταθέσει χρονικά;

- Θα υπάρξει μείωση εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ όπως ζητούν οι Διοικήσεις τους καθώς πέρσι υπερφορτώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις μετεγγραφές φοιτητών;

- Θα υπάρξει σύνδεση του αριθμού εισακτέων με τις μετεγγραφές φοιτητών σε συγκεκριμένο ποσοστό;

Πάντως, ο κ. Μπαλτάς έχει ήδη αναφέρει ότι δε μπορεί να υπάρξει συνέχεια στις μετεγγραφές φοιτητών μεγάλης έκτασης καθώς αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο στα κεντρικά ΑΕΙ όσο και στα περιφερειακά ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνουν μετεγγραφές φοιτητών σε μικρότερη κλίμακα με οικονομικά - κοινωνικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και τις ΑΕΝ καθορίζεται από τα αντίστοιχα υπουργεία.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου