Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα γίνουν φέτος οι εξετάσεις στην Α΄ και Β΄ Λυκείου

Νέα δεδομένα για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου

Μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τις πρώτες ενέργειες που θα ρυθμιστούν. Ανάμεσά τους και οι προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου. Το panelladikes24 παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές για τις εξετάσεις Ιουνίου - Μαίου. Πιο αναλυτικά:

ΘΕΜΑΤΑ
Οι διδάσκοντες των μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα ύλη. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων (δύο από τα τέσσερα θέματα) παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015. Η Τράπεζα Θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά από τους διδάσκοντες για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5), όπως ενδεικτικά περιγράφεται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 60/2006. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον ''εννέα και πέντε δέκατα'' (9,5), ο οποίος υπολογίζεται από το σύνολο των βαθμών των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συνυπολογιζομένου και του προφορικού βαθμού

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ορίζεται στο νόμο για το Νέο Λύκειο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
Το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το Νέο Λύκειο που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα μελετηθεί εκ νέου και θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου