Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Υφυπουργός Παιδείας: Παράνομο και παράτυπο η άρνηση ΑΕΙ να δεχτούν αιτήσεις για μετεγγραφή από πολύτεκνους που έχουν αδέρφια άνω των 23 ετών

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών. Η κ. Ιατρίδη ερωτά το υπουργείο Παιδείας για το θέμα που έχει προκύψει σε κάποια ΑΕΙ που αξιώνουν από παιδιά πολυτέκνων, προκειμένου να επιτύχουν τη μετεγγραφή τους, όλα τα αδέρφια τους να είναι κάτω των 23 ετών. Δείτε εδώ την ερώτηση.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντάς απάντησε στην ερώτηση και αναφέρθηκε στα ηλικιακά όρια, που ορισμένες Σχολές παρανόμως έβαζαν και δεν ολοκλήρωναν μετεγγραφή παιδιών πολύτεκνων οικογενειών. Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα της απάντησής του:

Σε σχέση με την άρνηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να δεχτούν αιτήσεις για μετεγγραφή από παιδιά πολύτεκνων οικογενειών άνω των 23 ετών, κάτι το οποίο είναι παράνομο και παράτυπο, κάναμε έναν σχετικό έλεγχο μετά την επίκαιρη ερώτησή σας. Αποστείλαμε ερωτήματα προς τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Έχω ήδη απαντήσεις στα χέρια μου από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και από το ΤΕΙ Πειραιά, τα οποία εγγράφως μας διαβεβαίωσαν ότι καμία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει στις δικές τους αιτήσεις. Τα έγγραφα είναι εδώ και είναι στη διάθεσή σας. Αυτά είναι τα έγγραφα από το ΤΕΙ Πειραιά και από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Αναμένονται απαντήσεις και από τα υπόλοιπα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στα οποία κάναμε παρόμοιες ερωτήσεις. Θεωρούμε ότι κατά το σκέλος αυτό, εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε περίπτωση όπου δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο και αυτό θα πράξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου