Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ο υφυπουργός Παιδείας για μετεγγραφές φοιτητών και επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «6 με 10»

Για τις μετεγγραφές φοιτητών
«Κατ΄ αρχάς να σας πω ότι 9-17 Οκτωβρίου είναι η προθεσμία που δικαιούνται οι φοιτητές να κάνουν αίτηση μετεγγραφής. Άρα μετά τις 17 του μηνός, τότε θα μπορούμε να ξέρουμε, μέχρι τις 17 δεν ξέρουμε ούτε τον αριθμό των αιτούντων. Τον πλήρη αριθμό, θα τον γνωρίζουμε τότε.
Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2014, η Τροπολογία που ήρθε τον Ιούλιο του 2014, όλα αυτά πριν κάποιους μήνες, ήταν σαφέστατοι και οι δύο. Έλεγαν ότι δικαίωμα μετεγγραφής με βάση το Νόμο έχουν οι συμμετέχοντες στις Εξετάσεις που έγιναν φέτος.
Κάποιος που δεν συμμετείχε σε αυτές τις Εξετάσεις, ή το 10%, ή κάποιος που κράτησε βαθμούς από προηγούμενα έτη, δεν τον καλύπτει ο Νόμος».

Για το μάθημα της Πληροφορικής ως Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα
«Υπάρχει ένα θέμα. Το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι η Πληροφορική πρέπει να μπει πλέον στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για να φτάσουμε όμως να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή της ύλης. Είναι κάτι που τώρα το επεξεργάζεται το Υπουργείο, και όπως σας είπα επειδή είναι θέμα που αφορά πολύ μεγάλη κατηγορία του κόσμου, είναι κάτι που συνολικά το βλέπουμε, και θα το αντιμετωπίσουμε εντός των επομένων ημερών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου