Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Από τη Δευτέρα οι εγγραφές στα ΑΕΙ και η δήλωση επιθυμίας μετεγγραφής - Οι αιτήσεις για μετεγγραφή θα γίνουν αργότερα

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15/9 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26/9/2014

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες των εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους ανεξάρτητα εάν είναι δικαιούχοι μεταφοράς θέσης.

Δείτε τη σημερινή δήλωση του κ. Λοβέρδου στο Mega για τις εγγραφές και τις μετεγγραφές φοιτητών:

Ο νόμος, πριν αναλάβω εγώ, έδωσε δικαίωμα μετεγγραφής σε όλους χωρίς κριτήρια, 4 Μαΐου. Κατά μία προσέγγιση που έκανε το Πανεπιστήμιο της Θράκης, ο κ. Ρέμελης, ο προηγούμενος Πρύτανης, δικαίωμα αποκτούν με βάση αυτό το νόμο που ισχύει, σας ξαναλέω, περίπου 40.000 φοιτητές. Πόσοι θα το ασκήσουν δεν ξέρουμε. Θα το ασκήσουν 10.000, 15.000, 20.000 φοιτητές; Τα νούμερα που μόλις είπα, οι αριθμοί που μόλις είπα είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Με αυτά τα νούμερα δε μπορούμε να το ρυθμίσουμε για τη μία χρονιά, άρα δεν μπορούμε το πάμε και για τις προηγούμενες. Δε βγαίνει πέρα.

Αρχίζουν οι εγγραφές. Για να μετεγγραφείς πρέπει να εγγραφείς. Πρέπει πρώτα να εγγραφείς και στη συνέχεια να ζητήσεις τη μετεγγραφή σου. Είπαμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και συμφώνησαν, ότι όταν πάει να γραφτεί ο φοιτητής, να δηλώνει αν προτίθεται να ζητήσει τη μετεγγραφή του και πού. Έτσι, μέχρι τις 26 που τελειώνει η προθεσμία της εγγραφής, θα έχουμε εικόνα πόσοι θα ζητήσουν και μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή που θα βγάλουμε και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, θα ξέρουμε περίπου, με αναλογία δηλαδή θα μπορούμε να προσεγγίσουμε τον τελικό αριθμό.

Αν ο τελικός αριθμός είναι πολύ μεγάλος, δημιουργείται το πρόβλημα με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που θα δεχθούν τα κύματα. Λέγεται ότι θα δεχθούν και άλλου είδους πρόβλημα τα περιφερειακά γιατί από εκεί θα φύγουν οι φοιτητές, άρα θα απερημωθούν. Όμως μ’ ενημερώνει το Υπουργείο ότι φέτος προβλέφθηκε για τα περιφερειακά, 10% με 20% παραπάνω αριθμός εισακτέων.

Οι υπολογισμοί που κάνει ας πούμε το Δημοκρίτειο, κατά την Πρυτανεία του, όχι κατά τη δική μου γνώμη και κατά το ΤΕΙ εκεί, της Θράκης, είναι ότι θα ζητήσει το 25% των φοιτητών τους μετεγγραφή. Αυτοί είναι οι αριθμοί που δίνουν οι ίδιοι. Αυτό δε σημαίνει απερήμωση του περιφερειακού. Άρα, ελπίζουμε ότι τα περιφερειακά σε σχέση με πέρυσι δε θα θιγούν και οι πόλεις. Γιατί σε δύο περιοχές της χώρας, τα Πανεπιστήμια παίζουν τεράστιο ρόλο και σε άλλα θέματα, αναφέρομαι στη συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Για τη Θράκη το Δημοκρίτειο έπαιξε και το ρόλο της παραμονής των κατοίκων εκεί. Και δεν κάνω πλάκα.


1 σχόλιο:

  1. ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ (,) ΟΥ (,) ΜΕΤΕΓΡΑΦΗ ΛΑΒΕΙΣ !!!

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ.

    Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ.

    ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

    ΜΗΠΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΜΜΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή