Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μετεγγραφές φοιτητών για τους επιτυχόντες 2014 - Τι θα ισχύσει τελικά

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως σχετικά με τις μεταφορές θέσεων (μεταγραφών) επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53.

Επιπλέον με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μεταγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους.

Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Διαβάστε τα παρακάτω:

Δείτε εδώ το ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α΄ 118/2014).

Δείτε επίσης τις αντιστοιχίες τμημάτων όπως ίσχυαν στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών (ΠΡΟΣΟΧΗ - Όλα τα τμήματα δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα)

1) ΦΕΚ 2910/τεύχος Β΄/2013 Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων

2) ΦΕΚ 2875/τεύχος Β΄/2013 Αντιστοιχίσεις Τμημάτων ΤΕΙ


21 σχόλια:

  1. Φετος εδωσα πανελληνιες και ανηκω στην κατηγορία των τριτεκνων. Εχω μια απορια, εν τέλη τι θα ισχύσει για τις μετεγγραφές των τριτεκνων οι οποίοι δεν πληρουν τα οικονομικά κριτήρια; θα δικαιούνται μετεγγραφή; παρακαλω απαντηστε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Οικονομικά κριτήρια θα ισχύουν ως ανεξάρτητη κατηγορία όπου εκεί θα υπάρχει και ποσόστωση 10%

      Διαγραφή
    2. Εγω ακουσα οτι τα οικονομικά κριτήρια μπαίνουν σαν επιπρόσθετα οχι σαν όρος! Που σημαίνει ότι μεταγραφη δικαιουνται ολοι που ανήκουν σε ειδικες κατηγορίες συν αυτους που ανήκουν στα οικονομικά κριτήρια!

      Διαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 6% ΚΑΙ 4% ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ 10% ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια θα ειναι η διαδικασια μεταγραφης τριτεκτων θελει αιτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.........δηλαδή αν κατάλαβα καλα μια τετραμελής οικογένεια που έχει 4000 εισόδημα θα έχει την ίδια πιθανότητα να πάρει μεταγραφή με μια αντίστοιχη τετραμελή που έχει 32000 εισόδημα επειδή μπορεί να έχει λίγα μόρια παραπάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Απλα αυτο γίνεται για την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων για τις αλλες (τριτεκνων πολυτεκνων) δεν ειμαι σίγουρος!

      Διαγραφή
  5. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής........δηλαδή αν κατάλαβα καλά ένας που έχει 4000 εισόδημα με έναν που έχει 32000 είναι το ίδιο !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρει κάποιος να μου διευκρινίσει το εξής: ??
    Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή στον τόπο κατοικίας των γονέων μου, δικαιούμαι μετεγγραφή στην κοντινότερη πόλη στην πόλη μου;;;Εννοείται αν και εφόσον πληρώ τα οικονομικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βαση του οτι εχει ισχύσει καθε χρόνο μεχρι και φέτος, ναι ! Και να διευκρινίσω ότι τα οικονομικά δεν ειναι τα μονα κριτήρια για να δικαιούται καποιος μεταφορά θεσης !

      Διαγραφή
  7. Το 10% αφορά αθροιστικά όλες τις κατηγορίες ή μόνο το εισοδηματικό κριτήριο; Παιδί ορφανό με αδελφή που σπουδάζει σε άλλη πόλη και πληρεί και το εισοδηματικό κριτήριο πώς αντιμετωπίζεται από το νόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ισχύσει μονο για το εισοδηματικο κριτήριο. Αντιμετωπιζεται σαν μια απο τις 3 κατηγορίες οχι και τις 3

      Διαγραφή
  8. Είμαι ορφανός με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Εάν περάσω π.χ. στη Λαμία μπορώ να κάνω μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα , όπου υπάρχει σπίτι συγγενών μου να με φιλοξενήσει καθ όλη την διάρκεια των σπουδών μου? Αυτό το δηλώνουμε στο μηχανογραφικό ή κάνουμε αίτηση στη σχολή μετά την ανακοίνωση των βάσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνα με τον νομο η μετεγγραφη γινεται σε αντιστοιχη σχολη στον τοπο κατοικιας η κοντα σε αυτον οποτε αν η λαμια ειναι πιο κοντα στον τοπο κατοικιας σου απ οτι η αθηνα θα μεινεις λαμια.

      Διαγραφή
  9. Να ρωτήσω, η οικογένειά μου ειναι τρίτεκνη, όμως τα αδέρφια μου ειναι άνω των 24 ετών... Αυτό τα προήγούμενα χρόνια σήμαινε αποκλισμό από την ειδική κατηγορία. Φέτος διάβασα οτι δεν παίζει καποιο ρόλο, ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαι ορφανη και ο αδερφος μου σπουδαζει στην αθηνα ... υπολογιζω οτι περναω ιατρικη ηρακλειου..... ο τοπος κατοικιας μου ειναι το ρεθυμνο ...... Μπορω να παρω μετεγγραφη στην αθηνα και να μενω με τον αδερφο μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα..ειμαι πολυτεκνη και εδωσα περυσι πανελληνιεσ και φετοσ ξαναεκανα μηχανογραφικο για να περασω σε καποια αλλη σχολη με το 10 %...απο το σχολειο μου ειπαν οτι μπορω να δηλωσω και σχολες της επαρχιας και να παρω μεταγραφη για την Αθηνα...ισχυει λοιπον για τα παιδια που ειναι με το 10% η μεταγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας ειμαι ατομο που πασχω απο καποια σοβαρη παθηση και υπολογιζω οτι θα εισαχθω με την κατηγορια του 5% σε καποια σχολη στην Κομοτηνη δικαιουμαι συμφωνα με τον καινουργιο νομο μεταγραφη σε αντιστοιχη σχολη στην Αθηνα οπου ειναι το πατρικο μου σπιτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ
    ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΔΟΣΗΜΑ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος που εδωσε περυσι πανελληνιες και περασε με 10% σ αλλη σχολη και που εχει οικονομικα και κοινωνικα κριτηρια (αδελφο ενεργο φοιτητη σ αλλη πολη) , να δικαιουται μεταγραφη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή