Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πώς θα υπολογίσω τα μόρια που συγκέντρωσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αύριο περίπου στις 13.00 θα δημοσιευτούν οι βαθμοί (και στα σχολεία και στο διαδίκτυο) των υποψήφιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014.

Έπειτα όλοι οι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να υπολογίσουν πόσα μόρια συγκέντρωσαν και να ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τις σχολές που επιθυμούν.

Το panelladikes24 παρουσιάζει μια διαδικτυακή εφαρμογή που υπολογίζει τα μόρια των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τον Γιάννη Κουράκλη, Υπεύθυνο ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε.

Επίσης, πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα υπολογισμού μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το φροντιστήριο ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ στο Παλαιό Φάληρο.

Σημαντική επισημάνση:
Οι υποψήφιοι είναι πιθανόν να έχουν δύο διαφορετικούς αριθμούς μορίων ανάλογα με τα επιστημονικά πεδία που δύναται να επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε υποψήφιος θα μπορεί να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε κάποια σχολή με διαφορετικά μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο και αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε επιστημονικό πεδίο υπάρχουν διαφορετικά μαθήματα και διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου