Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής ΑριστεράςΚατάργηση Νέου Λυκείου - Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επίσης τις πολιτικές επιλογές του που βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της κυβέρνησης. Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς:

- Θα καταργήσει το νόμο περί «νέου λυκείου» και θα αποδεσμεύσει άμεσα τις εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα θα επανεξετάσει το ατελείωτο πλέγμα εξετάσεων και θα το αντικαταστήσει με ένα διαρκή πολύπλευρο έλεγχο των γνώσεων των μαθητών που δεν θα διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δεν θα δημιουργεί στους μαθητές και στις μαθήτριες το αίσθημα της απόρριψης και της αποτυχίας.

- Θα ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους εκπαιδευόμενους, όλη την ελληνική κοινωνία για την ανασυγκρότηση της δημόσιας παιδείας που επιβάλλεται. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να διασφαλίσει το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, γι αυτό προτείνει:

• 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

• Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,

• Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

• Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.


1 σχόλιο:

  1. καλα παιξτε τα πουλια σας καλυτερα καραγκιοζηδες ψηφοθηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή