Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισερχόμενοι στις αίθουσες

- Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόµενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέµουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόµενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις.

- Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν µαζί τους σηµειώσεις ή κινητά τηλέφωνα ή άλλα αντικείµενα που δεν επιτρέπονται και δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός της αίθουσας σε όποιον δεν συµµορφώνεται µε τις οδηγίες.

- Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόµενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωµατικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόµενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. 


- Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας υποψήφιος ΓΕΛ αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, η Λυκειακή Επιτροπή αφού συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίµιο στο εξεταστικό κέντρο ή στην οικεία ΕΕΔΔΕ και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθµολογικό Κέντρο ενηµερώνοντας για την απουσία του υποψηφίου. Ο υποψήφιος θα λάβει µέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις στο µάθηµα που διέκοψε την εξέτασή του, εφόσον ακολουθήσει τη νόµιµη διαδικασία (περιγράφεται στο άρθρο 25 του ΠΔ 60/2006, όπως τροποποιήθηκε µε το ΠΔ 41/2011). Σε διαφορετική περίπτωση το γραπτό δοκίµιο αποστέλλεται τελικά στο ΒΚ για βαθµολόγηση µε σχετικό πρακτικό της Λυκειακής Επιτροπής. Αν βέβαια ο υποψήφιος δηλώσει µε υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθµολογείται κανονικά.

- Σε περίπτωση που υποφήφιος αντιγράφει, θορυβεί ή δε συμμορφώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιτηρητών, τότε το γραπτό δοκίµιό του βαθμολογείται µε τον κατώτερο βαθµό µηδέν (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου