Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Tο Iόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1984, η έδρα του βρίσκεται στη Κέρκυρα και απαρτίζεται από έξι τμήματα σπουδών.

To Tμήμα Iστορίας (1985) παρέχει σπουδές στην ιστορία και στις σύγχρονες μεθόδους για την επιστημονική και τεκμηριωμένη παρουσίαση του ιστορικού γίγνεσθαι από την αρχαία ως τη σύγχρονη εποχή. 

To Tμήμα Ξένων Γλωσσών, Mετάφρασης και Διερμηνείας (1986) έχει στόχο την κατάρτιση ελληνόφωνων μεταφραστών και διερμηνέων. 

To Tμήμα Mουσικών Σπουδών (1992), με πενταετές πρόγραμμα και τρεις κατευθύνσεις οδηγεί στην επαγγελματική επάρκεια για συνθέτες, εκτελεστές, καθώς και στη Μουσική Παιδαγωγική και Μουσική Τεχνολογία. 

To Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (1993) καταρτίζει τους σπουδαστές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σε θέματα πληροφορίας του βιβλίου, του αρχειακού τεκμηρίου και των αντικειμένων μουσειακής αξίας. 

To Τμήμα Πληροφορικής (2004) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-05. Το Τμήμα δέχεται φοιτητές/τριες από το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και έχει ως αντικείμενο τόσο τη θεωρητική όσο και την εφαρμοσμένη Πληροφορική. 

To Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (2004) με συνδυασμό σύγχρονων μορφών Εικόνας, Πολυμέσων και Θεωρίας, και την συνέργεια καλλιτεχνικής και επιστημονικής διάστασης, παρέχει στους αποφοίτους του τα εφόδια για ένα πολυδιάστατο επαγγελματικό μέλλον σε σημερινούς και μελλοντικούς τομείς. 

Δείτε εδώ μια περιεκτική και συνοπτική παρουσίαση του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό μορφή slide-show των Τμημάτων και των σχετικών φοιτητικών θεμάτων για την ενημέρωση των υποψηφίων φοιτητών. Η παρουσίαση περιλαμβάνει γενικές περιγραφές, στοιχεία επικοινωνίας και συνδέσμους προς τους αντίστοιχους με τα θέματα δικτυακούς τόπους του Πανεπιστημίου για αναλυτικότερη ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου