Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Χάνεται χρόνος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Σε αναμονή για εγγραφές, μετεγγραφές, αποτελέσματα αθλητών με διακρίσεις

Φοιτητές σε ομηρία

Μέσα Νοεμβρίου και όλοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα έπρεπε να είναι προσηλωμένοι στις δραστηριότητές τους. Κι όμως, φέτος, χάνονται διδακτικές ώρες, πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν εγγραφεί στις σχολές τους και άλλοι περιμένουν να δουν τί θα γίνει με τις μετεγγραφές που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ακόμα δεν έχουν μάθει τη σχολή επιτυχίας τους. Αυτοί είναι οι αθλητές με διακρίσεις που αναμένουν τα αποτελέσματά τους. 

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι το εξάμηνο για τους φοιτητές δεν έχει χαθεί, η κάθε σχολή ενημερώνει για τη διαδικασία (παρατάσεις) των εγγραφών ενώ και οι αθλητές μετά και την ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτό, βέβαια, θα καθυστερήσει κάποιες μέρες αφού πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο νέος νόμος. 

Με τις μετεγγραφές όμως; Τίποτα δε φαίνεται στον ορίζοντα και το εξάμηνο αυτό οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές δε θα αλλάξουν σχολή. Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίζονται αυτές οι καταστάσεις στα πανεπιστήμια (απεργίες, καταλήψεις, μη ολοκλήρωση εγγραφών φοιτητών) και το υπουργείο Παιδείας να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο. Να σημειώσουμε ότι πέρσι η διαδικασία των μετεγγραφών ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου