Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 13/11/2013 και εκκρεμεί η δημοσίευσή  του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται στο άρθρο 26 τροπολογία σχετικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα,

1. Στην παρ. 9 του άρθρου 38 του ν. 4115/2013 (Α΄ 24) προστίθεται εδάφιο ως εξής: 
«Αποκλειστικά για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών ή αθλητριών σε Σχολές και Τµήµατα ΑΕΙ, η διάκριση στους Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών αναγνωρίζεται ανεξαρτήτως αν στους αγώνες που επετεύχθη η διάκριση συµµετείχαν οµογενείς ή αλλοδαποί αθλητές ή αθλήτριες. Η ισχύς της παρούσας διάταξης άρχεται από την 8η Οκτωβρίου 2008 και παύει µε τη λήξη της εκάστης αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.»
2. Η προϋπόθεση του ενεργού αθλητή χωρίς διακοπή της αθλητικής του δραστηριότητας, κατά την περίπτωση 2 της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4115/2013, δεν εφαρµόζεται για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθµια εκπαίδευση για το ακαδηµαϊκό έτος 2013-2014 και 2014-2015.

Επιπλέον, αναμένονται και τα αποτελέσματα των αθλητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 (μετά την έκδοση του ΦΕΚ).


10 σχόλια:

  1. για ποτε αναμενοντα τα αποτελεσματα των αθλητων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπαινουν δηλαδη χωρις εξετασεις σε ΑΕΙ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι το φεκ πρεπει να πρηγηθεί των αποτελεσματων .Υπάρχουν κάποιοι που είχαν υποβάλλει αιτήσεις χωρίς να πληρούσαν την ιδιοτητα του ενεργού αθλητή και αν ναι γιατί οι αιτήσεις αυτές προωθήθηκαν απο τις ομοσπονδίες προς την ΓΓΑ μιας και απο τα φύλλα αγωνος φαινόταν ότι δεν υπάρχει η αθλητική συνέχεια δηλαδή η ιδιότητα του ενεργού αθλητη,Οι αιτήσεις αυτές κακώς έφθασαν στην ΓΓΑ και έπρεπε να μην ληφθούν καν υποψιν αφού η αρμόδια ομοσπονδία δεν είχε εκδόσει βεβαίωση ενεργού αθλητη.Οπότε για ποιό ΦΕΚ μιλάμε σε ποιούς απευθύνεται και ποιους ευνοεί.Απο την επόμενη λοιπον χρονιά μπορούν αυτοί οι οποιοι δεν πληρούσα την ιδιοτητα του ενεργού αθλητή να υποβάλουν τις αιτ'ησεις τους μιας και η τροπολογία τους δίνει το δικαιωμα αυτό.Φέτος τα αποτελέσματα πρέπει να αφορούν αθλητές που πληρούσαν όλες τις προυποθέσεις του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ξερω οτι παντου υπαρχει το μεσον. οταν ανακοινωθηκε οτι αυτοι που δεν ηταν ενεργοι αθλητες κατα τη διαρκεια του σχ. 'ετους 2011-2012 και 2012-2013 ολοι επαναστατησαν. οποτε χρησιμοποιησαν τους γνωστους τους δηλ. υπουργους , βουλευτες κ.τ.λ. και για αυτο το λογο ψηφιστηκε νεα τροπολογια που το ακυρωνει αυτο στις 13/11 και περιμενουμε να δουμε τα μαγειρεμενα αποτελεσματα διοτι υπαρχει αθλητης που δεν εχει γραφτει στον ειδικο πινακα της γενικης γραμματειας αθλητισμου αλλα σημερα ειναι φοιτητης στο πανεπιστημιο και περασε ως αθλητης. μπορειται να μου εξηγησετε εσεις τι συμβαινει΄. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω ακουσα οτι σημερα θα βγαιναν οι βασεις για τους αθλητες ομως τιποτα...
    μας βλεπω να περιμενουμε μεχρι τα χριστουγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθλητές με διακρίσεις - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει την τροπολογία για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2013/11/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή