Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι μετεγγραφές κριτήριο(;) για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε αντίστοιχο τμήμα άλλης πόλης από αυτή που θα εισαχθούν τέλος Αυγούστου, με την ανακοίνωση των Βάσεων 2013.

Η μόνη δυνατότητα που παρέχεται σε κάποιους υποψήφιους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια είναι να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες των τριτέκνων, των πολυτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων. Αυτό όμως τους επιτρέπει για κάθε σχολή που θα επιλέξουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο να κριθούν δύο φορές, μία για τη γενική σειρά και μία για την ειδική κατηγορία που έχουν χαρακτηριστεί βάσει των δικαιολογητικών που προσκόμισαν στα σχολεία τους. 

Παρατηρώντας όμως τις εξελίξεις, παρότι και πέρσι ίσχυαν τα ίδια, τελικά το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε (λόγω ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών) οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012 να μπορούν να αιτηθούν μετεγγραφή για αντίστοιχο τμήμα άλλη πόλης. Μάλιστα τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες και οι εγκεκριμένοι φοιτητές θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα νέα τμήματα από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος προ ενός μηνός περίπου, ανακοίνωσε ότι το μέτρο των μετεγγραφών θα επεκταθεί και στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2011.

Έχοντας αυτά κατά νου, οι φετινοί υποψήφιοι, που αυτές τις μέρες συμπληρώνουν το Μηχανογραφικό Δελτίο, ας έχουν στην πίσω όψη του μυαλού τους μια ενδεχόμενη απόφαση μετεγγραφών και φέτος. Γι΄ αυτό μπορείτε να δείτε εδώ μια εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας που δείχνει αντιστοιχίες σχολών - τμημάτων.  

Επισημαίνεται και πάλι ότι δεν ισχύουν μετεγγραφές φοιτητών για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου