Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Με γοργούς ρυθμούς πλέον η έγκριση Π.Δ. για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ από το ΣτΕ

Πέντε ακόμη σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων (σε σύνολο 36) που αφορούν το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρίθηκαν νόμιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Έτσι, ο αριθμός των μέχρι τώρα νόμιμων διαταγμάτων φθάνει στα 21.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 36 συνολικά διατάγματα τα 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 τα ΤΕΙ, ενώ βάσει του νέου ακαδημαϊκού χάρτη καταργούνται τα πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, τα πέντε αυτά νέα διατάγματα τα οποία επεξεργάστηκε το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και κρίθηκαν νόμιμα, αφορούν την: 1) συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση-συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 2) συγχώνευση Σχολών, μετονομασία Τμημάτων, συγχώνευση και κατάργηση Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, 3) μετονομασία Σχολής και Τμημάτων, τη συγχώνευση Τμημάτων, την κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων, την ίδρυση Σχολής και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Μακεδονίας, 4) μετονομασία του ΤΕΙ Λάρισας σε ΤΕΙ Θεσσαλίας, τη μετονομασία Σχολής και Τμημάτων, συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και 5) μετονομασία Σχολής, συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση Παραρτημάτων, την ίδρυση Σχολής και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας μετά την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία εξέδωσαν αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις (126, 128 - 131/2013) με τις οποίες αποφάνθηκαν ότι τα διατάγματα είναι νόμιμα, ενώ έκαναν ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Δείτε εδώ ποια άλλα Π.Δ. έχουν κριθεί νόμιμα έως τώρα από το ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου