Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΜΕ: Λάθος στα Μαθηματικά γενικής παιδείας των εσπερινών λυκείων

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Επισημαίνουμε ότι το Θέμα Δ3 του μαθήματος: “Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας” των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 είναι λάθος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν την ίδια μέρα, έχουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας."

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Το θέμα μελέτησε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου