Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σήμερα Πέμπτη κρίνεται η θέση των καθηγητών για την απεργία στις Πανελλαδικές

Σήμερα Πέμπτη κρίνεται η θέση των καθηγητών για την απεργία στις ΠανελλαδικέςΑνατροπή το βράδυ της Τετάρτης με τη πρόταση από την ΟΛΜΕ - Νέα συνεδρίαση και ψηφοφορία των ΕΛΜΕ

Σήμερα Πέμπτη θα κριθεί τελικά η στάση των καθηγητών της ΟΛΜΕ για την απεργία που εξήγγειλαν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και την στάση τους απέναντι στην επιστράτευση της κυβέρνησης.
Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση 12 ωρών το ΔΣ το ΟΛΜΕ επανήλθε τελικά προς το σώμα των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με ένα νέο ερώτημα:«Υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία;» 
Στο ερώτημα αυτό τέθηκε ο προβληματισμός, πως μπορούν να απαντήσουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ αφού οι αποφάσεις που είχαν από τις γενικές συνελεύσεις των μελών τους αφορούσαν διαφορετική πρόταση της ΟΛΜΕ. Εάν υπερψηφίζουν δηλαδή ή όχι την αρχική πρόταση του ΔΣ για 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και πενθήμερη από τις 20 έως τις 24 του μήνα. 
Να σημειωθεί ότι η αρχική αυτή πρόταση υπερψηφίστηκε νωρίτερα με 78 ψήφους υπέρ του «ναι», 4 υπερ του «όχι» και 3 «λευκά».
Στην νέα πρόταση που κατέβασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητώντας τελικά την γνώμη του σώματος για το αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία, ήταν σαφές ότι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ φάνηκαν μπερδεμένοι: 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις  για την απεργία και 9 ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για την απεργία.
Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στην διάρκεια της σημερινης ημέρας, ενώ η διοίκηση της ΟΛΜΕ θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και θα επανατοποθετηθεί με νέα πρόταση της.
Μετά από όλα αυτά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά την Παρασκευή 17 του μήνα, καθώς η διοίκηση της ΟΛΜΕ δεν αναμένεται να επιμείνει στην αρχική της πρόταση με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου