Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πληροφορίες για τους υποψήφιους Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, ΑΕΝ, ΤΕΦΑΑ

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013 έχουν την υποχρέωση από 18/2 έως 5/3 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στα λύκεια την Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής τους σ΄ αυτές. Όσοι εξ αυτών επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή σε: 
- Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι της Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ). 
- Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)
- ΤΕΦΑΑ
το δηλώσουν στη συγκεκριμένη αίτηση. Η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι ενδεικτική της επιθυμίας του υποψήφιου για εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και ΤΕΦΑΑ . Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή απαιτείται : 
α) για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλει αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθεί ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα. 
β) για τα ΤΕΦΑΑ να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί απ΄ το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013) και να συμμετάσχει στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα). 

Από τα παραπάνω (α) και (β) συνάγεται ότι υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση - Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων. Ανάλογα, υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση - Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για τα ΤΕΦΑΑ, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι΄ αυτά, αρκεί να υποβάλει σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τους υποψήφιους που τους ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες σχολές.
  • Στρατιωτικές Σχολές
Η Στρατιωτική Σχολή Ιπταµένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τµήµα Ελεγκτών Αεράµυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους για το νέο ακαδηµαϊκό έτος 2013-2014. Δείτε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Ιδρύεται Κατεύθυνση Εφοδιαστών στη Σχολή Ικάρων. Δείτε εδώ.

Ο αριθμός των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μειωμένος σε ποσοστό 30% επί του αριθμού των εισαχθέντων στις ίδιες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012 − 2013. Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση και τον αριθμό των θέσεων ανά σχολή.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών AΣΕΙ και ΑΣΣΥ 2012 - 2013

  • Αστυνομικές Σχολές
Οι ιδιώτες επιτυχόντες στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν σ΄ αυτές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016. Δείτε εδώ το ΦΕΚ.

  • ΤΕΦΑΑ
Τα εξεταζόμενα αγωνίσματα είναι τέσσερα. Ο κάθε υποψήφιος επιλέγει και εξετάζεται στα τρία από τα τέσσερα. Στη σφαιροβολία και στο άλμα σε μήκος, οι υποψήφιοι δικαιούνται 3 προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη.

Αθλήματα ΤΕΦΑΑ

             Αγόρια                                                                            Κορίτσια
• ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 6kg                                                    • ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 4kg
• ΔΡΟΜΟΣ 400m                                                         • ΔΡΟΜΟΣ 200m
• ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ                                                    • ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ
• ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 50m Ελεύθερο                                     • ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 50m Ελεύθερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου